Сучасні рішення: сталеві вентильовані фасади

Сьогодні на ринку комерційного і житлового багатоквартирного будівництва спостерігається відмова від штукатурки на користь вентфасадів. Вони дають широкий простір уяві архітекторів і дизайнерів, а також спрощують роботу будівельникам. Відбувається це в Україні і за її межами. 


Тож, вентильований фасад! Йдеться про глуху частину фасаду будівлі, яка має вентильований проміжок.


Найпопулярнішими фасадними матеріалами на початок 2021 року є: HPL, керамічні та алюмінієві панелі, а також фасадні матеріали зі сталі. Саме сталеві фасадні панелі і касети виготовляє компанія “ТПК-ЦЕНТР” на своєму заводі в м. Біла Церква. Вони мають значні переваги серед інших матеріалів:


  • помірна вартість будівництва (враховуючи підготовчі і монтажні роботи);
  • вогнестійкість;
  • мала вага;
  • довговічність;
  • екологічність.


За словами директора регіонального відділення компанії “ТПК” в м. Рівне, Віктора Кватерчука, найчастіше сталеві вентильовані фасади використовуються у комерційному будівництві. Такі касети і панелі вимагають кваліфікованих дизайнерських та конструктивних рішень. Комерція більш охоче робить крок у цьому напрямку. Житлове будівництво все частіше схиляється в сторону сталевого опорядження, хоча зараз ще зарано говорити про тренд.


Тим часом, виникає потреба у нових фасадних матеріалах, які відповідатимуть сучасним запитам. Закордон ще декілька років тому представив сталеві 3D профнастили і 3D касети, нестандартні кольори і ексклюзивні покриття. Зараз вони з'являються і в Україні.


Так компанія “ТПК-ЦЕНТР” першою в Україні продемонструвала 3D касети власного виробництва, а ще раніше - почала використовувати COR-TEN, а також покриття хамелеон і Printech для своїх матеріалів.


Сталеві вентильовані фасади повністю відповідають сучасним запитам. Для більшості об’єктів таке рішення буде оптимальним.

 

Залишилися
запитання?

Форма зворотного зв'язку

Автор: TPK

Переглядів: 1883

09.03.2021